iFi, ja z własnej praktyki powiem ci że akurat po programie silnik lepiej pracuje, mam na myśłi kulture pracy, jest mocniejszy z "dołu" nie słychac klepania zaworów, nie szarpie tak przy ruszaniu.
Przed programem jeździłeś na PB98 (chodzi mi o wszystkie efekty poza mocą rzecz jasna)?
tak, ja nigdy nie tankuje i nie tankowałem PB95 uznając to najnormalniej za "polski" syf.
wyjątkiem sa wypady za granice zachodnie.
Tak jak sobie zdaję sprawę, że jeśli miał bym atakować pułap 200 koni to obecne zawieszenie (które moim zdaniem jest słabe) i hamulce muszę iść w piach...
To tylko potwierdza teorię, że dla O2 1.4 TSI program to chyba sensowne maximum jeśli chodzi o stosunek rezultatów/poniesionych kosztów.
Ile swoją drogą waży G6? te 8mm robi aż taką różnicę?
LUKI, jestes pewien że 272 z tyłu jest w O2FL 1.4TSI ??? ja byłem pewien że właśnie 254
[ Dodano: Wto 19 Mar, 13 13:42 ] iFi, dlatego lepiej sprzedać to 1.4 TSI niż ładowac więcej niż program. ...
nawet ten program to juz na granicy rozsądku jak dla tego zawieszenia. wiem bo mam...niestety . ;-)
Hehehe... program zapewne zrobię, bo przebieg kresek obecnie jest hmmm dziwny :P
Widać, że w sumie chcieli, żeby ludzie mieli ten samochód za potwora... dobrze startuje i od razu dostaje zadyszki No ale ja jestem tym wściekłym co to lubi przy wyprzedzaniu pogonić samochód do 5.5-6 tyś obrotów a nie na 6tym biegu przy 70km/h...
Tak więc interesuje mnie nie tyle walnięcie od dołu co lepsze rozwinięcie w wyższych partiach... to co jest teraz na dole mi wystarcza bo to rejony PSJ-ta którego uprawiam jedynie w sytuacjach korkowych... wtedy mocy nie potrzebuję.
Co do dalszych inwestycji poza programem to teraz już widzę - nie ma najmniejszego sensu. Ten samochód się do tego nie nadaje... O ile sam silnik to zniesie to kasy musiał bym włożyć w całość tyle, że przy zmianie samochodu spokojnie mogę startować na nowe 1.8TSI i jeszcze na benzynę zostanie.
Pomijam już fakt, że zapewne nowe 1.4 TSI będzie miało mocniejsze zawieszenie i hamulce więc nawet ono nie jest zapewne złym rozwiązaniem.
Wojtas_Poznań, ale jak sie wczytasz jak zbudowane jest nowe 1.8 TSI ..... to juz tym bardziej nic nie dłubniesz ;-)
kolektor, turbo, wszystko za silnikiem .. tylko grzać i gotować ...
[ Dodano: Wto 19 Mar, 13 14:12 ] iFi, w weekend jeździłem nowym 1.4tsi.... szału nie ma
owszem są większe hamulce z przodu ale moja kosiarka po programie idzie lepiej niż to nowe 1.4TSi które jakos dziwnie wolno reagowało na pedał gazu,
do tego tak jak wyżej napisałem te nowe TSI maja inną budowe i turbo jest zaraz nad kolektorem.
ale jak sie wczytasz jak zbudowane jest nowe 1.8 TSI ..... to juz tym bardziej nic nie dłubniesz
ja tam się nie znam.... i tak mi się akurat napisało z tym nowym 1.8tsi
osobiście mnie dłubanie nie pociąga... wolę ujeżdżać dziewice takie jakie wyszły z fabryki :lol:
Zamieszczone przez jamesbondzio
w weekend jeździłem nowym 1.4tsi.... szału nie ma
owszem są większe hamulce z przodu ale moja kosiarka po programie idzie lepiej niż to nowe 1.4TSi które jakos dziwnie wolno reagowało na pedał gazu
dobrze że uprzedzasz.... bo się szykowałem na małe jazdy.... ale w tej sytuacji widzę że nie ma specjalnie na co się szykować :P
SPOT Poznań: ..... ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
iFi, w weekend jeździłem nowym 1.4tsi.... szału nie ma
owszem są większe hamulce z przodu ale moja kosiarka po programie idzie lepiej niż to nowe 1.4TSi które jakos dziwnie wolno reagowało na pedał gazu,
Może to wynika z faktu, że to 16v? Nie wiem... tak tylko strzelam Momentu teoretycznie tyle co u Ciebie ale chyba jednak wyżej niż w CAXA po programie...
[ Dodano: Wto 19 Mar, 13 14:24 ]
Popatrzyłem w katalog - niby wszystko temu przeczy:
Moc maksymalna: 103kW/4 500–6 000
Moment: 250Nm/1 500–3 500
Teoretycznie wygląda to jak CAXA po programie... (zakładam, że te 1500obr/min dla momentu to tak jak u nas prawie prawda)
jamesbondzio napisał/a:
w weekend jeździłem nowym 1.4tsi.... szału nie ma
owszem są większe hamulce z przodu ale moja kosiarka po programie idzie lepiej niż to nowe 1.4TSi które jakos dziwnie wolno reagowało na pedał gazu
dobrze że uprzedzasz.... bo się szykowałem na małe jazdy.... ale w tej sytuacji widzę że nie ma specjalnie na co się szykować :P
podejrzewam że w porównaniu do 1.4tsi seria to jednak poczujesz różnicę..
Komentarz